Verdens beste ostekake

Verdens beste ostekake

ca. 60 min
ca. 60 minutter
Lett
Mange har ostekake som en favoritt av kakene. De blir garantert ikke mindre glad i ostekake av å prøve denne varianten! Lag kaken dagen før den skal serveres. Ostekaken trenger litt tid for å stivne etter steking.

Knus kjeksen grovt og ha den i en matprosessor sammen med romtemperert smør og kanel. Kjør alt til en jevn masse.

Hell kjeksblandingen i en terteform/springform med løs bunn, 26 cm i diameter.

Fordel kjeksblandingen godt og klem det sammen som til en bunn.

Stek bunnen på nederste rille ved 180 °C i 10 minutter.

Ostefyll

Rør ost og rømme til en klumpfri røre. Tilsett resten av ingrediensene og visp det sammen. Bruk saften og skallet fra sitronen. Hell ostefyllet over kjeksbunnen. Skru ned temperaturen til 140 °C og stek i ca. 30 minutter. Kaken er ferdig når den har stivnet langs kantene, men fortsatt ”disser” på midten. Da smaker kaken aller best! Avkjøl kaken.

Søt rømmekrem

Stivpisk rømme og melis og fordel kremen over kaken. Pynt med strimlet sitronskall og sitronmelisse.

Anbefalte viner

Kommentarer