Veggie-taco

Veggie-taco

ca. 60+ min
ca. 60+ minutter
Lett
Taco - helt uten kjøtt.

Riv salaten.

Varm tacoskjellene.

Skjær paprikaen i terninger.

Bønnestuing

La bønnene ligge i bløt i minst fire timer. Sil av vannet. Ha dem over i en gryte, og dekk med vann til minst 2 centimeter over bønnekanten. Ha i buljongpulver og kok opp.

La det småkoke under lokk i ca. en time, til bønnene er gode og myke. Sil av vannet, men ta vare på et par desiliter av det.

Ha to tredjedeler av bønnene i en kjøkkenmaskin. Ha i chipotle, hvitløk og spisskummen, og en halv desiliter av kokevannet. Kjør til du har en jevn masse. Spe eventuelt på med mer vann til du får ønsket konsistens.

Ha massen tilbake i gryten sammen med resten av de kokte bønnene. Rør det sammen, og smak til med salt og pepper.

Tomatsalsa

Fjern stilken på tomatene. Del tomatene i to, og bruk en skje til å rense ut kjernene. Finhakk hvitløk. Skjær stilken av chilien, og rull chilien mellom hendene. Slik blir du kvitt frøene. Snitt chilien på langs, ta bort resten av frøene, og finhakk den. Finhakk også rødløk og koriander.

Del avocadoene i to, ta ut steinene, og bruk en skje til å få ut fruktkjøttet. Skjær det i små terninger.

Ha alt i en skål, press limejuice over. Smak til med salt og pepper.

Server bønnestuingen med tomatsalsa, varme tacoskjell, salat, mais og paprika.

Kommentarer