Tradisjonell potetsalat

Tradisjonell potetsalat

ca. 60+ min
ca. 60+ minutter
Lett
Dette er klassikeren med rømme og majones. Salaten bør trekke et par timer før servering.

Vask potetene godt, men ikke skrubb av skallet. Hvis du må skrelle dem, så vent til de er kokt og dra skallet forsiktig av.

Ikke kok potetene for lenge, de skal være «al dente», ellers går de i oppløsning i salaten.

Små nypoteter greier seg lenge med 15 minutter. 10 minutter for de minste. Ikke bruk for mye vann, og legg de største potetene i bunnen av kjelen. Dermed dampkoker de mindre potetene, og alle blir ferdig samtidig. Vannet behøver ikke være saltet.

Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre i kjelen.

Imens finner du frem ingrediensene til salaten.

Hakk sylteagurk og finhakk frisk gressløk.

Bland rømme, majones, sylteagurk og gressløk og smak til med sitronsaften som er rørt med litt sukker, salt og pepper.

Skjær opp potetene i ønskede biter mens de fremdeles er varme. Vend straks inn dressing.

La salaten stå kaldt og trekke et par timer før servering.

Kommentarer