Sviskegrøt

Sviskegrøt

ca. 60+ min
ca. 60+ minutter
Lett
Sviske er en vinn-vinn-råvare, tilgjengelig over alt til liten pris. De fleste kjenner sviskenes velsignelser – også utover å tjene som en godbit. Naturmedisin som også kan være tilbehør, salat og dessert, er en rimelig lettvintløsning på kjøkkenet. Svisker med sin intense smak og rike fiberinnhold kan sørge for å holde piller og kostholdstilskudd borte. De tørkede plommene setter ikke bare fart i systemet, de smaker også godt.
7.5
dl
2.5
dl
150
g
2
ss

Skyll sviskene og legg dem i bløt i vann og saft natten over. Tilsett sukker og sett sviskene over i bløtevannet.

Kok sviskene møre på middels varme, det tar ikke lang tid.

Rør ut potetmelet i en halv kopp kaldt vann og tilsett i kasserollen i en stråle mens du rører godt. Dette må ikke koke igjen.

Bruk en stor skje så du ikke ødelegger sviskene.

Slå grøten over i en bolle.

Strø gjerne litt sukker over.

Fløte, fløtemelk eller vaniljesaus til.

Tips: Sviskekompott blir det med samme framgangsmåte, men uten jevning på.

Kommentarer