Surkål

Surkål

ca. 60+ min
ca. 60+ minutter
Lett
Server surkål til svineribbe, svinekoteletter, medistermat og andre fete kjøttretter.
1
kg
3
1
ss
1.5
ts
2
ts
4
dl
1
ss
1
ss

Rens og skyll kålhodet. Del det i fire båter og snitt tynne strimler med skarp kniv eller ostehøvel. Kast den tykke midtstilken.
Skrell eplene, stikk ut kjernehuset og skjær eplene i tynne båter eller skiver.

Ha smør i bunnen av kjelen. Legg i strimlet kål og eple lagvis med salt og karve. Hell på kraft eller vann. La surkålen koke under lokk til den er mør, 45-60 minutter. Drei på kjelen av og til så det ikke legger seg i bunnen. Tilsett litt mer væske hvis nødvendig.

Smak surkålen godt til med salt, eddik og sukker. Den skal smake friskt sursøtt.

Kommentarer