Speltgrøt

Speltgrøt

ca. 30 min
ca. 30 minutter
Lett
Spelt er lettere fordøyelig enn hvete og inneholder mye jern. Du kan erstatte spelt med sammalt hvete. Det er viktig å gi barnet grøter laget av kornsorter som inneholder gluten mens det ennå drikker morsmelk, for morsmelken beskytter. Start likevel med glutenfrie grøter.

Bland mel, vann og melk, og kok opp under omrøring.

La grøten koke i 6–7 minutter.

Spe med mer melk hvis barnet synes grøten er for tykk.

Rør evt. i en vitaminrik fruktpuré (f.eks. aprikospuré) til slutt og server.

Tips:

- Om du vil ha mye morsmelk/morsmelkerstatning i grøten, kan du bruke mindre vann når du koker. Da blir grøten tykkere og du kan tynne den ut med morsmelk etterpå.

- Bruk svak varme når du koker grøt, så ikke grøten setter seg fast i bunnen av gryta. De små foretrekker ofte fruktmos som søtningsmiddel i grøt - og får masse gode vitaminer og mineraler fra frukten.

Kommentarer