Spansk omelett og ugressalat

Spansk omelett og ugressalat

ca. 60 min
ca. 60 minutter
Middels
«Den klassisk spanske tortillaen er en rustikk omelett basert på råstekte poteter og stekt løk. Jeg liker å bruke ferdigkokte poteter istedenfor rå. Retten blir ikke helt den samme, men den kan lages mye raskere, og den blir heller ikke så fettet og kaloririk. Jeg tilsetter også fersk ramsløk.» matskribent Erik Halvorsen

Du begynner med å skjære løken i middels tykke skiver og potetene i halvannen til to cm tykke blokker.

Stek på middels høy temperatur i olivenoljen til løken begynner å bli gyllen, og potetene har fått litt steikeskorpe.

Dryss litt salt på potetene.

Nå pisker du eggene og en strøken teskje salt forsiktig med en gaffel, bare sånn at plommene blir knus og blander seg med hviten. Det skal ikke være en homogen masse, som til f.eks. eggerøre.

Bland inn de stekte potetene og løken, samt finsnittet ramsløk, og hell alt sammen tilbake i steikepannen.

Skru ned varmen et par hakk, og la stå til omeletten er halvveis gjennomstekt.

Nå setter du på grillelementet på full guffe, og legger noen ostebiter på toppen av omeletten, før du setter den under.

Har du ikke grillelement, er det best å raspe osten og blande den inn i eggemassen før omeletten steikes.

Når omeletten har puffet seg opp over hele overflaten, er den gjennomstekt.

Nå tas den ut, drysses med litt ekstra ramsløk og nymalt pepper, og serveres varm, med nybakt brød og ugress-salat til.

Ugress-salat

Skyll hanefotbladene og tørk dem godt. En salatsentrifuge er et godt redskap.

Gulrøttene skrubbes eller skrelles, og finraspes.

Hanefotbladene grovhakkes, og blandes med gulroten i en salatbolle.

Dressingen lages av de gjenværende ingrediensene, som blandes godt sammen og serveres ved siden av.

Kommentarer