Spansk omelett

Spansk omelett

ca. 60 min
ca. 60 minutter
Lett
For å lage en spansk omelett trenger du tålmodighet. Du lager den så tykk du selv ønsker, men når du først setter i gang, er det ingen grunn til å spare på råvarene.

Skrell potetene, vask og tørk dem, og skjær dem i skiver på ca 0,7 cm.

Skrell og skjær løk i tynne skiver.

Skrell og finhakk hvitløk.

Varm oljen i en stekepanne (23 cm diameter).

Ha i potetene. Stek dem på medium varme. Snu et par ganger.

Tilsett løk og hvitløk.

Ha på lokk og stek til potetene begynner å bli møre, men ikke la dem steke for hardt eller bli brune.

Ta dem ut. Sil av olje.

Visp sammen eggene i en bolle. Salte og pepre.

Tilsett potetskivene, og bland slik at du dekker dem alle med egg.

Hell bort oljen du har brukt til potetene, ha et par ss olje i pannen og tilsett egge/potetblandingen.

Vend pannen ofte, og rør rundt jevnlig, til røren har begynt å sette seg. Stek slik på middels til middels svak varme til omeletten har satt seg mer.

Legg en tallerken over og snu stekepannen. Nå ligger omeletten med den stekte siden opp. Tilsett 1 ss olje, og legg/skli den ustekte siden ned i stekepannen.

Stek til ferdig. Den skal ikke bli brent, men den skal sette seg helt.

Sett omeletten til side et øyeblikk, og la den kjøle seg ned.

Del den i kakestykker og server med brød.

Kommentarer