Skinke- og potetgrateng

Skinke- og potetgrateng

ca. 60+ min
ca. 60+ minutter
Lett
En deilig grateng med mye potet som er rike på C-vitaminer. Grateng er ypperlig middagsmat, den står i ovnen mens du hjelper barna med leksene eller leser avisen.

Sett stekeovnen på 225 grader.

Vask og skrell poteter.

Skjær løk og poteter i skiver.

Skjær skinken i strimler.

Legg poteter, løk og skinke lagvis i en ildfast form. Strø over salt og pepper

Dryss på persille.

Visp sammen egg og melk og hell over formen.

Stekes i ca. 1 time

Du kan gjerne strø litt revet ost på toppen mot slutten av steketiden.

Server med en god salat.

Tips:

* Gratengen smaker ypperlig til stekt kjøtt.

* Du kan kutte ut skinken og ha pølsebiter o.l. i gratengen.

* Har du igjen kokte poteter fra gårsdagens middag, bruk gjerne disse. Da trenger gratengen kun å steke i 30 minutter.

Kommentarer