Roastbiff med Café de Paris-smør

Roastbiff med Café de Paris-smør

ca. 60+ min
ca. 60+ minutter
Middels
Det er et stykke fra Genève til Paris. Men det er mulig sveitseren som første skapte denne godbiten av et tilbehør, trodde det hadde bedre sjanse om han kalte det noe med Paris. Godt er det, iallfall. Om vi frister med det smakfulle smøret til biff, må det legges til at Café de Paris-smør smaker minst like godt til et stekt stykke fisk. Til å fræshe opp asparges. Eller til å legge på grillmaten i sommer. Råvarelisten ser avskrekkende ut. Men du kommer ikke utenom hovedingrediensene i dette klassiske smøret; karri, ansjos, Worcestershiresaus og friske urter.

Bruk en mild sennep og mildt karripulver.

Tørk ansjosfiletene og finhakk dem.

Ha alle in­gre­di­en­se­ne i en kjøk­ken­ma­skin og kjør til jevn mas­se.

Bruk skje og for­del det på et stort ark plast­fo­lie.

Rull den tett sam­men som en pøl­se.

Et par dager før servering kan du røre smøret og rulle til pølse for lagring i kjøleskap. Men husk å legge det på kjøkkenbenken minst én time før bruk.

Roastbiff

For­varm ste­ke­ov­nen til !220 gra­der.

Skjær kjøt­tet fritt for se­ner; bind even­tu­elt opp til en jevnt styk­ke.

Gni inn med salt og pep­per.

Varm olje og smør i en vid pan­ne.

Brun kjøt­tet på høy tem­pe­ra­tur mens du hele ti­den ven­der det rundt, cir­ka 4 mi­nut­ter.

Legg kjøtt­styk­ket over på ba­ke­pa­pir i ste­ke­ovns­pan­nen. Slå over even­tu­ell ste­ke­sjy.

Et­ter­stek kjøt­tet i cir­ka 5 mi­nut­ter; da er det cir­ka 60 gra­der inni, og vak­kert rosa.

La kjøt­tet set­te seg på kjøk­ken­ben­ken i 15-20 mi­nut­ter.

Kok opp vann med suk­ker og salt.

Brekk den ne­der­ste treete en­den av alle as­par­ges-steng­le­ne.

Skrell de hvi­te, skrell også de grøn­ne hvis de er skab­be­te.

Sørg for at alle steng­le­ne er like lan­ge.

Sett hele bun­ten nedi det ko­ken­de van­net på høy­kant, med den sar­te knop­pen over van­net.

La steng­le­ne koke 3-5 mi­nut­ter; de skal ikke være møre helt gjen­nom.

Smelt smør i pan­nen. Legg i as­par­ge­sen og dryss på salt og pep­per.

Rull steng­le­ne rundt til de er fer­dig­stekt, et­ter cir­ka 4-5 mi­nut­ter. De skal være svakt gyl­ne over det hele.

Servér på var­me por­sjons-­tal­ler­ke­ner: Et par-tre so­li­de biff­ski­ver, as­par­ges ved si­den, noen klat­ter smør over det hele.

Anbefalte viner

Rødvin
5
Kr. 139,90
Rødvin
6
Kr. 199,90
Rødvin
6
Kr. 139,90

Kommentarer