Roastbiff

Roastbiff

ca. 60+ min
ca. 60+ minutter
Lett
Roastbeef er en klassisker i flere europeiske land. Den kan serveres varm eller kald.
2
ts
1
ts
2
ss

Gni kjøttet inn med salt og pepper. Kjøttstykket kan gjerne surres med hyssing, da er det lettere å få pene skiver.

Brun kjøttet i margarin eller olje rundt det hele. Stikk deretter et steketermometer inn til midten av kjøttstykket.

Stekes i ovnen på 125° C. Når steketermometeret viser 55° C er snittflaten rød, ved 60-65° C er den rosa.

La kjøttet hvile i 20 minutter før det skjæres opp. Bruk en skarp kniv.

Tips: Roastbiff kan serveres varm med råstekte eller ovnstekte poteter, grønnsaksblanding og sjysaus eller rødvinsaus.

Kald smaker den godt sammen med pepperrotkrem, waldorfsalat, pickles, rå løk, potetsalat m.m

Anbefalte viner

Rødvin
5
Kr. 139,90
Rødvin
6
Kr. 189,90
Rødvin
6
Kr. 139,90

Kommentarer