Reinsdyrkaker i viltsaus

Reinsdyrkaker i viltsaus

ca. 60 min
ca. 60 minutter
Middels
Når man bruker reinsdyrkjøtt i kjøttkaker får man fram en god viltsmak. Da åpner det seg en helt ny verden for de gode, tradisjonelle kjøttkakene. Reinsdyrhakk er kvernet reinsdyrkjøtt.

'Kok poteter.

Lag ferdig viltsausen. Se oppskrift under eller bruk en pose.

Viltsaus:
Bland inn krydder og potetmel. Tilsett egg og spe med matfløten under omrøring.

Reinsdyrkaker:
Rør reinsdyrhakk (kvernet reinsdyrkjøtt) med salt til det blir seigt.

Form til runde kaker som stekes ca. 5 minutter på hver side.

Legg kakene over i viltsausen og la dem trekke i ca. 15 minutter.

Server med kokte eller stekte poteter og solbærgelé eller tyttebær.

Tips: Oppskrift på ovnsstekte poteter finner du her.'

Anbefalte viner

Kommentarer