Ovnsstekt hel laks med karamelliserte sitroner

Ovnsstekt hel laks med karamelliserte sitroner

ca. 60 min
ca. 60 minutter
Middels
Enkel festmat blir til inni aluminiumsfolie mens du dekker bord og forbereder resten av selskapet. I denne lakseretten er asiatiske og middelhavs-smaker samordnet.

Forvarm stekeovnen til 190 grader, 170 grader for varmluft.

Skjær av halen og finnene på fisken. Tørk inni med tørkepapir.

Kutt i skinnet på skrå med 2-3 cm mellomrom.

Arbeid inn litt av oljen, salt og pepper.

Legg 3-dobbelt lag folie i en stekeovnspanne.

Varm litt olje i en teflonpanne. Skjær sitronene i tykke skiver. Stek sitronskivene på sterk varme i 2-3 minutter til de blir gylne.

Dryss på salt og pepper og avkjøl litt.

Fordel stekte sitronskiver, sitrongras skåret i store biter, urter og hvitløk delt i to «over ekvator» over al-folien og inni fisken.

Hell på olje og krydder. Fold folien godt rundt fisken slik at du får et luftig telt over oversiden.

Stek midt i ovnen cirka 30-35 minutter, avhengig av tykkelsen på laksen.

Ta ut pannen og la fisken avkjøle minst 10 minutter uten at du løsner pakken.

Ta folien til side og fjern fiskeskinnet med en liten kniv; det skal være enkelt å rulle vekk.

Bruk en langskaftet skje til å grave ut fine fiskestykker, ved først å søke inn mot midtbeinet.

Del i 4 fine porsjoner og fordel på varme middagstallerkener.

Etterpå fjerner du midtbeinet, og skjærer resten i 4.

Samle stekesaften fra foliepakken i en mugge og server til.

Karamelliserte sitronskiver, nykokte grønnsaker som asparges, fennikel eller brokkoli og gode poteter hører til.

Anbefalte viner

Kommentarer