Ovnsbakt torskefilet med bakt løk, olivenpuré og potetmos

Ovnsbakt torskefilet med bakt løk, olivenpuré og potetmos

ca. 60 min
ca. 60 minutter
Lett
Denne varianten er et alternativ til klassikeren brandade, laget på saltet torsk; en favoritt i middelhavslandene. Olivenpuréen – en fornorsket tapenade – kan lages i god tid eller kjøpes. Vi kan by på det beste norske som fins, mandelpotet i mosen.

Begynn med fisken: Rens den for skinn og bein og del i porsjonsstykker. Dryss med salt og la den trekke minst én time, gjerne natta over i kjøleskap. Saltet skal ikke skylles eller skrapes av før ovnsbakingen.

Bakt løk: Sett løken i ildfast form med skallet på. Drypp over olivenolje. La den bake mør ved 200 grader – 180 grader i varmluft - i 20-25 minutter. Fjern skallet.

Olivenpuré: Bruker du steinfrie oliven fra oljelake, kjør massen med skrelt hvitløk i kjøkkenmaskin til knudrete masse. Tørre oliven må spes med olivenolje for å få en saftig puré. Kan du velge, ta smakfulle lilla frukter.

Potetmos: Skrell poteter og hvitløkbåter. Kok møre i usaltet vann under lokk. Hell av vannet. Sett kasserollen tilbake på platen og la innholdet tørke. Varm melken. Mos massen mens du sper med olivenolje og melk. Smak til med salt og pepper. Hold varm til servering.

Legg fiskestykkene i smurt, ildfast form. Fordel olivenpuré over. Stek i ovnen ved 200 grader – 180 grader i varmluft – i 7-8 minutter.

Servér på varme tallerkener med en raus skje potetmos, fiskestykket oppå, bakt løk strødd med grovt salt og friske krydderurter på toppen. Drypp litt olivenolje rundt.

Kommentarer