Osteiskake med jordbær

Osteiskake med jordbær

ca. 30 min
ca. 30 minutter
Lett
Denne iskaken kommer til å bli en av dine favorittdesserter. Søt, fyldig og god. Det kjekke med iskake er at du kan lage den når du har tid til overs og la den ligge i fryseren til du får gjester. På den måten har du alltid noe godt å by på.

Smuldre kjeksen. Smelt smøret og rør sammen med kjeksen.

Trykk det utover i en springform (24 cm), med bakepapir i bunnen.

Du må ha 3 skåler. Pisk fløte og vaniljesukker til krem i en skål.

Rør sammen eggeplomme, sukker og philadelfiaost i en skål og stivpisk eggehviter i den tredje.

Bland alt forsiktig sammen og hell det over i springformen.

Legg syltetøyet i kladder rundt på toppen av massen. Ta en kniv eller slikkepott og rør litt forsiktig rundt.

Syltetøyet skal ikke blande seg med massen, bare bli marmoret i.

Settes i frysen minst 4 timer før servering.

Server sammen med bringebærsaus eller annen dessertsaus. Noen friske bær eller hermetisk frukt smaker godt til.

Bruk en stor kniv til å dele kaken opp med. Ha kniven under rennende varmt vann hver gang du skjærer i kaken. Tørk av med et papirhåndkle.

NB! Ta kaken ut ca. 15 minutter før servering.

Tips:

Oppskrifter på forskjellige bærsauser finner du her:

Bringebærsaus med likør

Bringebærsaus med rødvin

Kirsebærsaus

Morellsaus

Bringebærsaus

Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprosessor, kjør til massen er glatt og sil den.

Anbefalte viner

Kommentarer