Marmorkake

Marmorkake

ca. 60+ min
ca. 60+ minutter
Lett
En saftig og deilig formkake. Den egner seg godt for oppbevaring. Det pleier likevel ikke å være noe problem, den får fort bein å gå på! Utmerket kake på tur.

Det er en fordel at smøret er temperert før bruk.

Rør smør og sukker hvitt og luftig.

Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hver gang.

Ha i siktet hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.

Hell 1/3 av røren i en bolle og tilsett melk og kakao. Rør til en mørk og jevn masse.

Legg lys og mørk røre lagvis i en smurt brødform (ca. 1,5 liter).

Start med lys, så mørk og lys på toppen.

Før en gaffel gjennom røren slik at den blir marmorert.

Stekes i ca. 1 time.

Stikk en tynn kniv ned i midten av kaken, er det ikke røre på kniven er kaken gjennomsteikt.

Kommentarer