Lammestek med feta og timian

Lammestek med feta og timian

ca. 60+ min
ca. 60+ minutter
Lett
Lammebryst eller lammebog kan fylles med urter, smør, kremet ost eller hva du måtte foretrekke. Her er den stekt på og servert med appelsinskiver, tzatziki og ovnsbakte poteter.

'Bein ut kjøttet og bank det lett med en kjøtthammer til et kvadrat.

Krydre med salt og pepper.

Smuldre feta jevnt over kjøttet.

Plukk timianblader fra kvastene og dryss over.

Rull kjøttet stramt og bind opp til en rull.

Stek lammerullen i ovnen ved 180 grader. Stikk i et steketermometer og ta ut steken når termometeret viser 65 grader for rosa kjøtt, 70 grader for nesten gjennomstekt.

Servér med salat, ovnsstekte poteter, tzatziki eller en hvitløkskrem.

Tips: Oppskrift på tzatziki finner du ved å følge lenken: Tzatziki'

Ovnsstekte poteter

Sett stekeovnen på 200 grader.

Vask og tørk poteten. Del i båter og legg dem i en ildfast form. Krydre med salt og pepper. Drypp over olje.

Stek potetene i 25-30 minutter. Snu potetbåtene under stekingen.

Kommentarer