Lammeskank

Lammeskank

ca. 60+ min
ca. 60+ minutter
Lett
Server deilig, møre lammeskanker med hjemmelaget potetstappe. En skikkelig festmiddag!

Gni lammeskankene inn med salt og pepper og stek i stekeovn på 250 grader i 20 minutter i en rommelig ildfast form. Ta ut lammet og skru varmen ned på 180 grader.

Tilsett gulrot i biter, hele hvitløkfedd uten skall, renset sjalottløk i grove biter, hermetisk tomat (mos den med gaffel), rosmarin, vin, vann, chili og en god skvett olivenolje. Sett inn ovnen og la stå på 180 grader i én time.

Skru så ned varmen, litt avhengig av hvor lenge det er til du skal servere maten. For fire–fem timer i ovnen bør den stå på 120 grader, har du hele natta og neste dag til hjelp, sett varmen på 90 grader.

Potetstappe:

Kok potet sammen med hele, skrelte hvitløkfedd.

Hell av vannet og spe med smør og olivenolje, mens du moser potet og hvitløk med stavmikser.

Spe med melk til ønsket konsistens, mens du fortsatt bruker mikseren.

Anbefalte viner

Rødvin
6
Kr. 200,00
Rødvin
5
Kr. 99,90
Rødvin
6
Kr. 169,90

Kommentarer