Kremet fiskesuppe

Kremet fiskesuppe

ca. 60 min
ca. 60 minutter
Lett
God kraft er nøkkelen til en god suppe. Hurtigkraften i denne suppa lager seg på et kvarters tid, og koketid til suppen i alt er på en halv time. Kraften kan utmerket godt lages på forhånd. Bruk den fisken du ønsker – men det er fint å ha både hvit og rød fisk, og det er fint å ha forskjellige smaker og konsistenser.

Rens fisk og skjær i passende biter og legg til side.

Legg til side skinn, bein og andre rester som brukes når du lager kraften.

Rens gulrot og skjær i tynne staver.

Kutt det hvite av purren i like tynne strimler.

Legg purre og gulrot til side sammen med persille-«blomster» fra en kvast.

Hurtigkraft

Legg fiskerestene sammen med det grønne og stilken/enden fra purren og stilkene fra persillen i en gryte.

Grovhakk gulrot, fennikel og løk. Ha over i gryten sammen med hele hvitløkbåter og timian.

La det surre lett i olivenolje.

Tilsett vann og vin og la kraften koke i rundt 15 minutter.

Damp blåskjellene i kraften til de åpner seg.

Sil kraften, kast grønnsaksrestene, men plukk ut blåskjellene og rens dem.

Noen blåskjell med skall kan tas vare på for å gjøre suppa litt ekstra pyntet når den serveres.

Legg til side blåskjellene og sett kraften til side.

Jevning

Smelt smør i gryte, jevn ut med mel og spe med melk og fløte – og kraften.

La syde i 15 minutters tid.

Tilsett sukker og smak til med salt og pepper.

Legg oppi gulrot, det hvite av purren og fiskebitene, samt blåskjellene. De små bitene av fisk må ikke koke, men bare få den siste perioden i suppa.

Bring suppen til kokepunktet, dryss over persille - og server umiddelbart.

Godt brød er fint til.

Kommentarer