Karamelliserte epler

Karamelliserte epler

ca. 60 min
ca. 60 minutter
Lett
Nyt disse karamelliserte eplene - et alternativ til julebaksten.

Vask og tørk eplene.

Ha vann og sukker i en tykkbunnet kjele. Ha en pensel i en liten bolle med varmt vann.

Varm sukkeret på medium varme, mens du rører med en visp, til sukkeret er oppløst.

Slutt å røre og sett opp varmen på platen. For å forhindre at sukkeret krystalliseres, bruk penselen på sidene av kjelen for å fjerne sukkeret som setter seg langs kanten. Skyll penselen i det varme vannet innimellom.

Når sukkeret begynner å bli brunt, beveg pannen slik at sukkeret varmes jevnt. Fortsett å varme sukkeret til det er gyldenbrunt.

Ta kjelen av varmen og pisk forsiktig inn kremfløten, litt av gangen, til karamellen er kremaktig i konsistensen.

Sett kjelen på et gryteunderlag.

Stikk en ispinne i hvert eple, løft eplene etter ispinnen og dypp dem i karamellen.

Plasser eplene på en lett smurt stekeplate eller tallerken.

Kommentarer