Kanelsnurrer

Kanelsnurrer

ca. 60+ min
ca. 60+ minutter
Lett
Kjært barn har mange navn. Kanelsnurrer, kanel i svingen og skillingsboller er kjente navn på disse saftige bollene.
0.5
l
75
g
200
g
225
g
2
0.5
ts
1100
g

Smelt margarin og tilsett melken i smøret. La dette bli ca. 35 grader.

Rør gjæren ut i væsken.

Vei opp alt det tørre og tilsett væsken og eggene.

La deigen elte i en kjøkkenmaskin til en glatt og jevn deig.

La deigen etterheve i ca. 40 minutter.

Kjevle deigen ut til en rektangulær flate. Smør på med mykt smør og strø på sukker og kanel.

Rull deigen sammen til en jevn og fin rull.

Skjær rullen opp i skiver etter ønsket tykkelse.

Sett ovnen på 230 grader.

Pensle med egg og sett til etterheving i ca. 40 minutter.

Stek bollene i forvarmet ovn i ca. 8-10 minutter

Tips: Du kan gjerne ha rosiner i disse bollene. Bollene blir ekstra gode om du har vaniljekrem på toppen.

Kommentarer