Japansk omelett

Japansk omelett

ca. 30 min
ca. 30 minutter
Lett
En skikkelig røre, også japanerne må knuse egg når de lager omelett. Så finner de på en del annet rart da, for at det skal se forskjellig ut fra en norsk bondeomelett. De bruker gjerne firkantede stekepanner, de kan finne på å rulle omeletten som en rullekake. Og ganske sikkert har de mer sukker enn salt i røra.

Skrell og finstrimle vårløk og gulrot.

Rør sammen egg, melk, salt og pepper.

Skjær en liten brokkoli i løvtynne skiver. Stek den blank i stekepanne på ganske høy varme i nøytral olje.

Tilsett noen dråper sesamolje.

Hell eggerøren over brokkolien, skru ned temperaturen litt og stek videre til omeletten begynner å sette seg. Ikke rør i omeletten.

Ta den av varmen mens den fortsatt er litt bløt i midten.

Ta en ny stekepanne og wok vårløk og gulrot i nøytral olje – et par minutter under omrøring.

Tilsett fersk koriander til slutt, sammen med en blanding av en knivspiss kajenne, sukker og salt.

Dryss det over omeletten.

Sett stekepannen på bordet – og del broderlig.. - eller for å gjøre det mer elegant og orientalsk: Rull omeletten sammen, og server i skiver - som makiruller, gjerne sammen med godt brød og salat

Kommentarer