Høstgryte

Høstgryte

ca. 60+ min
ca. 60+ minutter
Middels
Dette er vinneren av Folkets oppskrifter september 2008. Innsenderen selv beskriver retten slik: "Dette blir en stor, raus gryte. Og skulle det bli rester smaker denne retten ny-y-ydelig oppvarmet igjen også dagen derpå!"

Dagen før:
Rosinene legges i en kopp, dryss på kanel og hell over ca 1dl av rødvinen.

Legg på lokk og sette det i kjøleskap natten over.

Renskjær lammekjøttet og skjær i små serveringsstykker. Bland kjøttstykkene med finhakket krydder og sett i kjøleskap natten over.

Selve dagen:
Kutt bacon i små terninger. Kutt opp sopp.

Baconterningene og soppen stekes en en varm stekepanne.

Gulrøtter og purre skjæres i ca. 4 cm store stykker, løk og skinnfrie tomatene deles i båter.

Lammekjøtt, bacon, sopp og grønnsaker legges lagvis i en gryte. Honning og tomatpure tilsettes og rosinblandingen og rødvinen helles over.

La det småkoke under lokk i en times tid, til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper.

Retten smaker deilig med ferske, nykokte mandelpoteter til.

Anbefalte viner

Rødvin
6
Kr. 188,00
Rødvin
5
Kr. 99,00
Rødvin
5
Kr. 97,00

Kommentarer