Hjemmelaget marsipan

Hjemmelaget marsipan

ca. 60+ min
ca. 60+ minutter
Middels
Dette er den originale måten å lage marsipan på. Det tar litt tid, men det er verd jobben så lag derfor en stor porsjon mens du er i gang. Eventuelt kan marsipanen smakstilsettes med litt appelsin- eller mandellikør. En skvett konjakk gjør også susen. Smak knas inn helt til slutt.

Begynn med å skålde mandlene ved å koke opp vann og mandler.

Skyll i kaldt vann og fjern skallet mens mandlene fortsatt er varme.
Legg mandlene til tørk på et papir på et brett i 1-2 dager i romtemperatur. Vend på mandlene innimellom.

Det er viktig at fuktigheten fordamper ellers blir mandelmassen vanskelig å arbeide med etterpå.

Mal mandlene i flere omganger med en mandelkvern.

Bland så mandelmassen og melis i en bolle, og tilsett sitrondråper (1 porsjon = 3 dråper sitron) og eggehvitene, litt etter litt til passe konsistens. Sitronsyren bidrar til at marsipanen holder seg lenger.

Elt til deigen er god og fast.

Pakk den inn i plastfolie og la den hvile et par timer før den formes etter eget ønske.

Kommentarer