Hirsegrøt

Hirsegrøt

ca. 30 min
ca. 30 minutter
Lett
Grøten kan spises av barn som er blitt 6 måneder gamle. Det er viktig å gi barnet grøter laget av kornsorter som inneholder gluten mens det ennå drikker morsmelk, for morsmelken beskytter. Start likevel med glutenfrie grøter. Hirse er glutenfri og inneholder naturlig mye jern. Denne grøten kan oppbevares i 3-4 dager i kjøleskap.

Kok opp vann. Rør inn hirseflakene og la det småkoke et par minutter. Avkjøl noe.

Tilsett litt morsmelk eller morsmelkerstatning.

Legg eventuelt på litt frukt- eller bærmos (for eksempel aprikosmos) revet eple og kanel, nypeekstrakt (masse C-vitamin!) eller banan.

Grøten kan oppbevares i 3 - 4 dager i kjøleskap.

Tips:

- Om du vil ha mye morsmelk/morsmelkerstatning i grøten, kan du bruke mindre vann når du koker. Da blir grøten tykkere og du kan tynne den ut med morsmelk etterpå.

- Bruk svak varme når du koker grøt, så ikke grøten setter seg fast i bunnen av gryta. De små foretrekker ofte fruktmos som søtningsmiddel i grøt - og får masse gode vitaminer og mineraler fra frukten.

Kommentarer