Havre- og hirsegrøt

Havre- og hirsegrøt

ca. 30 min
ca. 30 minutter
Lett
Det er viktig å gi barnet grøter laget av kornsorter som inneholder gluten mens det ennå drikker morsmelk, for morsmelken beskytter. Start likevel med glutenfrie grøter. Hirse er glutenfri og inneholder naturlig mye jern.

Kok opp havregryn og hirseflak i vann under omrøring. La det koke i 5 minutter.

Avkjøl noe og tilsett morsmelk eller morsmelkerstatning om ønskelig.

For å søte grøten kan du tilsette banan, moste bringebær eller andre typer frukt eller bær.

Tips:

- Om du vil ha mye morsmelk/morsmelkerstatning i grøten, kan du bruke mindre vann når du koker. Da blir grøten tykkere og du kan tynne den ut med morsmelk etterpå.

- Bruk svak varme når du koker grøt, så ikke grøten setter seg fast i bunnen av gryta. De små foretrekker ofte fruktmos som søtningsmiddel i grøt - og får masse gode vitaminer og mineraler fra frukten.

Kommentarer