Grøt av havremel

Grøt av havremel

ca. 30 min
ca. 30 minutter
Lett
For å variere litt kan du, når barnet er blitt 6 måneder gammelt, bruke havremel når du lager grøt. Barn over ett år kan ha kumelk på grøten. Det er viktig å gi barnet grøter laget av kornsorter som inneholder gluten mens det ennå drikker morsmelk, for morsmelken beskytter. Start likevel med glutenfrie grøter.
3
ss
1.5
dl

Kok opp mel med vann. La det koke i 3–5 minutter mens du rører godt. Vann kan erstattes med litt melk til barn over ett år.

Avkjøl noe og tilsett litt morsmelk/ morsmelkerstatning, eventuelt kanel og fruktmos, til konsistensen er passe.

Tips:

- Om du vil ha mye morsmelk/morsmelkerstatning i grøten, kan du bruke mindre vann når du koker. Da blir grøten tykkere og du kan tynne den ut med morsmelk etterpå.

- Bruk svak varme når du koker grøt, så ikke grøten setter seg fast i bunnen av gryta. De små foretrekker ofte fruktmos som søtningsmiddel i grøt - og får masse gode vitaminer og mineraler fra frukten.

Kommentarer