Fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter

ca. 30 min
ca. 30 minutter
Lett
Fløtegratinerte poteter er mer lettvint å lage enn du tror. Det smaker deilig til både kjøtt- og fiskeretter, men kanskje spesielt godt er det til roastbiff, spekemat, kylling eller stekt biff.

Sett ovnen på 225 grader.

Skrell og skjær potetene i skiver.

Skrell og finhakk hvitløk.

Finhakk kruspersille.

Rens løk og skjær den i skiver.

Ha potetskiver, løk og hvitløk i en kjele med tykk bunn.

Hell over melk, matfløte og la det koke i ca. 15 minutter eller til potetene begynner å kjennes myke. Smak til med salt og pepper.

Ha potetblandingen i en ildfast form.

Dryss over osten og gratiner i ovn på 225 °C i ca. 10 minutter til osten er gyllen.

Dryss over hakket kruspersille ved servering.

Kommentarer