Ertesuppe med svineknoke

Ertesuppe med svineknoke

ca. 60+ min
ca. 60+ minutter
Lett
Ertesuppe kokt på svineknoke gir ekstra god smak. God kraftkost for kalde høst- og vinterdager.

Legg ertene i bløt over natten.

Skinkeknoken settes over til koking i kaldt vann. Småkokes ca. 1/2 time. Skummes.

Ertene som har vært bløtlagt natten over, has i suppen.

Kok videre ca. 15 min.

Vask og skrell poteter og grønnsaker.

Grønnsakene og potetene skjæres i mindre biter som så legges over i suppekjelen sammen med timian.

Kokes videre ca. 20 min.

Skinkeknoken tas opp. Rens skinkeknoken fri fra kjøtt. Del kjøttet i mindre biter som legges tilbake i suppekjelen.

Smak suppen til.

Serveres med flatbrød eller brød.

Tips: Har du spist opp fenalåret, men tatt vare på beinet - så kan du koke ertesuppen på dette. Det gjør ikke noe at det er litt kjøtt igjen på beinet.

Anbefalte viner

Rødvin
5
Kr. 99,00
Rødvin
5
Kr. 97,00
Rødvin
5
Kr. 89,00
Rødvin
5
Kr. 124,90

Kommentarer