Brun saus med smør og mel

Brun saus med smør og mel

ca. 30 min
ca. 30 minutter
Middels
Mange sverger til ferdige poser når det skal lages brun saus. Det å lage sin egen hjemmelagede er imidlertid langt enklere enn mange tror. Og mye bedre!
2.5
ss
3.5
ss
Smak til med

Smelt smør i kokekaret og la det bli gyllent før melet røres inn. La blandingen bli jevnt brun. Rør godt hele tiden og ikke ha for sterk varme. (Beregn ca. 10 minutter å brune fett og mel, noe lengre tid hvis du har en stor porsjon.)

Spe med varm kraft eller sky. Spe ca. halvparten av væsken om gangen.

Kok sausen ca. 5 minutter etter at den er ferdigspedd.

Smak til med salt og eventuelt andre smakstilsetninger.

Brune sauser passer best til stekt kjøtt og eventuelt stekte fiskekaker.

Kommentarer