Boknafisk

Boknafisk

ca. 60 min
ca. 60 minutter
Lett
Boknafisk er halvtørket, eller "bokna" torsk. Boknafisk har en fin, syrlig smak, og smaker godt på den tradisjonelle måten: Med hvitsaus, poteter og gulrot. Torsken har et bredt anvendelsesområde, fra den ferske kritthvite torsken som skiver seg ved det letteste trykk og til saltet, modnet og tørket klippfisk av beste sort. Midt mellom disse finner vi boknafisken som bare er lett tørka, en råvare som er best kjent langs norskekysten.

Kok poteter og gulrot eller kålrot.

Vask og skrubb fisken godt i rennende kaldt vann.

Del den i passe serveringsstykker.

Legg den i vann tilsatt 50 g salt pr. liter.

Kok opp vannet og la fisken trekke på svak varme til den er gjennomkokt, ca 5-12 minutter.

Lag hvit saus (se framgangsmåte lengre ned).

Kutt bacon i terninger og stek på middels sterk varme. Ha gjerne en liten klatt smør inn mot slutten.

Server fisken med stekt bacon (og/eller flesk), hvit saus og kokte poteter og gulrot eller kålrot.

hvit saus

Smelt smør/margarin.

Rør inn hvetemelet og spe med melken litt om gangen. Småkok i minst 5 minutter, under omrøring.

Smak til med salt og revet muskatnøtt.

Kommentarer