Biffsnadder

Biffsnadder

ca. 30 min
ca. 30 minutter
Lett
En god, gammel klassiker som nok aldri vil gå av moten. Lag hjemmelaget béarnaisesaus eller fra pose.

'Start å lage ovnsstekte poteter (se framgangsmåte lengre ned).

Skjær sjampinjong og løk i båter, paprika i strimler.

Bruk biff av stofe, f.eks. ytrefilet eller mørbrad. Skjær biffkjøttet i terninger.

Lag så béarnaisesaus - hjemmelaget (se framgangsmåte lengre ned) eller fra pose.

Stek løk og sjampinjong. Ha i biffkjøttet og paprika. Ha på salt og pepper. La alt steke i ca. 2 minutter til kjøttet er ferdig stekt.

Serveres med ovnsstekte poteter og béarnaisesaus.

Béarnaisesaus:
6 porsjoner:

6 Hel hvit pepper

2 Persillestilker

1 Sjalottløk

1/2 dl Vineddik

1 dl Vann

6 Eggeplommer

500 g Smør

2 ss Persille, kjørvel og estragon

Salt og nykvernet pepper

Finhakk sjalottløken. Kok inn de fem første ingrediensene til det er igjen ca. 3-4 ss væske.Sil.

Smelt smøret. Pisk eggeplommene over vannbad, dvs i en bolle som varmes opp over dampen fra kokende vann, sammen med reduksjonen til ca. 60 °C og spe inn det smeltete smøret i en tynn stråle.

Pisk kraftig hele tiden.

Finhakk urtene, bland dem i sausen og smak til med salt og kvernet pepper.

Kilde: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt - egg.no'

Ovnsstekte poteter

Sett stekeovnen på 200 grader.

Vask og tørk poteten. Del i båter og legg dem i en ildfast form. Krydre med salt og pepper. Drypp over olje.

Stek potetene i 25-30 minutter. Snu potetbåtene under stekingen.

Anbefalte viner

Rødvin
5
Kr. 139,90
Rødvin
6
Kr. 199,90
Rødvin
6
Kr. 139,90

Kommentarer