Bakte rødbeter i pepperrot- lime-dressing

Bakte rødbeter i pepperrot- lime-dressing

ca. 60+ min
ca. 60+ minutter
Lett
Siden rødbeten hos oss gjerne fiskes sur opp av eddiklake, tenker vi ikke over at rødbete dreier seg om en søt sak med mye sukker. Derfor har den bruk for syrlig motvekt, som eddik, sitrussaft og yoghurt. Dette tilbehøret passer til fisk, svin og kylling og kan med fordel gjøres ferdig dagen før servering.

Skrubb rødbetene. Bak dem i tett al-folie i stekeovn ved 200 grader i 60-80 minutter, alt etter størrelsen. Kjenn med en skarp kniv gjennom folien inn mot midten av rødbeten. Glir den lett gjennom, er rødbeten ferdig. Avkjøl helt.

Fjern folien og skrubb eller skrell av skinnet. Skjær rødbetene i passe store biter eller i båter. Hvis du bruker hansker, slipper du røde fingre resten av uka! Aller enklest er det å kjøpe ferdigkokte rødbeter.

Dressing: Bland revet pepperrot, limesaft og honning. Visp i en god olje i en tynn stråle. Vend dressingen i rødbetene og la dem trekke fram til servering, gjerne natta over.

Kommentarer