Mat på tur

Litt forberedelser hjemme, og vips har du en deilig skogsgryte å diske opp med på skogstur. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen.)

Mat på tur

Seks oppskrifter du kan briljere med på stormkjøkkenet.
Av: 
Pia Cecilie Lund
Publisert
12.01.2014 - 08:45

Nistemat trenger ikke å bety halvmoste skiver med leverpostei eller svett gulost som hentes opp fra bunnen av sekken når man endelig når toppen av fjellet eller har funnet en rasteplass langs vannet. Ved hjelp av et stormkjøkken, en engangsgrill eller et bål og litt forberedelser hjemme før dere legger ut på turen kan du gjøre turmaten til et skikkelig gourmetmåltid.

Ta med restene av gårsdagens skogsgryte med flatbiff, rotgrønnsaker og sopp - varm den opp, den er bare bedre dagen etterpå. Et skikkelig cowboymåltid får du om du steker speilegg, bacon og tomatbønner i en stekepanne over bålet. Blomkålsuppen forbereder du ved å skjære opp grønnsakene hjemme, resten blir ferdig i gryta ute på tur.

Pakk laks og grønnsaker i aluminiumsfolie og varm pakkene i utkanten av bålet eller på en engangsgrill. Det samme gjør du med grove pannekaker fylt med kjøttdeig, løk og chili. Pitabrød kan også varmes på grillen eller bålet - og fylles med mozzarella og tomat eller spekeskinke, om det er din favoritt.

Kommentarer